Pensioenfederatie maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Start van de pagina
Sla de navigatie over, ga direct naar de inhoud

Nieuws

26-10-2016
Kamerbrief wet implementatie richtlijn markten voor financiële instrumenten
Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer een kamerbrief gestuurd over het nader rapport van de wet implementatie richtlijn markten voor financiële instrumenten (MiFID II).
25-10-2016
IORP-richtlijn en UPO: te verwachten pensioen, kosten en premie
Naar verwachting zal de richtlijn pas in 2019/2020 gevolgen hebben voor het UPO. Er is nog discussie over hoe de richtlijn vertaald en geïnterpreteerd moet worden.
25-10-2016
Pensioen 1-2-3 centraal tijdens Pensioen3daagse
Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie stellen het nieuwe voorlichtingsmiddel ‘Pensioen 1-2-3’ centraal tijdens de Pensioen3daagse op 1, 2 en 3 november.

Actueel

Reactie Perspectiefnota Toekomst Pensioenstelsel

Het kabinet presenteerde ideeën voor vernieuwing van het pensioenstelsel. Goed dat collectiviteit, solidariteit en verplichtstelling de basis blijven vormen.

Lees verder >

Verkiezingen 2017

Benieuwd naar onze visie met vijf stappen voor vernieuwing? Deze zijn neergelegd in 'Perspectief op goed pensioen'.

Lees verder >

Min of meer

Wat is het verschil tussen het Koninklijk huis en de Koninklijke familie? Wat is slechthorendheid? En wat is een doorsneepremie? Geloof het of niet, maar het zijn vragen die bij mij thuis over de eettafel vliegen. Lees de column van Gerard Riemen >

Actueel

Missie, visie en kernwaarden

De Pensioenfederatie bevordert samen met en namens haar leden, de doorontwikkeling, instandhouding en uitvoering van een kwalitatief goed en betrouwbaar stelsel van tweede pijlerpensioenen in Nederland.

Lees verder >

Beleidsplan 2016

Goede pensioenen voor onze deelnemers: dat is het doel dat de leden van de Pensioenfederatie bindt. Daartoe hebben we onze krachten gebundeld in de vereniging Pensioenfederatie.

De vereniging behartigt de belangen van de leden met lobby, communicatie en verbetervoorstellen voor beleid en uitvoering.

Lees verder >

Twitter

Congres Pensioenfederatie 2017

Het congres vindt plaats op 16 mei 2017.

Leden