Pensioenfederatie maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Start van de pagina
Sla de navigatie over, ga direct naar de inhoud

Nieuws

02-12-2016
Pensioenfederatie reageert op internetconsultatie eindtermen Wft-examens
De Pensioenfederatie heeft een reactie gestuurd op de internetconsultatie over de Regeling van de minister van Financiën tot wijziging van de Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft.
02-12-2016
Initiatiefwet Krol
Henk Krol (50Plus) heeft een initiatiefwet over de rekenrente ingediend.
01-12-2016
Nieuwe website Pensioenfederatie gaat binnenkort live!
We leggen momenteel de laatste hand aan onze nieuwe website en de Mijn-omgeving van onze leden.

Actueel

Reactie Perspectiefnota Toekomst Pensioenstelsel

Het kabinet presenteerde ideeën voor vernieuwing van het pensioenstelsel. Goed dat collectiviteit, solidariteit en verplichtstelling de basis blijven vormen.
Lees verder >

Micropensioen

In 2015 heb ik samen met anderen een reis gemaakt naar India. We brachten een bezoek aan de DHAN Foundation. Een organisatie die in India werkt aan de emancipatie van de allerarmsten in dat land. Het was voor mij een indrukwekkende ervaring. Wat de meeste indruk maakte was de energie van de mensen die we spraken.
De samenhorigheid en het diepgewortelde besef dat ze alleen maar uit hun armoede kunnen komen als ze daar samen aan werkten.
Lees de column van Gerard Riemen>

Actueel

Missie, visie en kernwaarden

De Pensioenfederatie bevordert samen met en namens haar leden, de doorontwikkeling, instandhouding en uitvoering van een kwalitatief goed en betrouwbaar stelsel van tweede pijlerpensioenen in Nederland.

Lees verder >

Beleidsplan 2016

Goede pensioenen voor onze deelnemers: dat is het doel dat de leden van de Pensioenfederatie bindt. Daartoe hebben we onze krachten gebundeld in de vereniging Pensioenfederatie.

De vereniging behartigt de belangen van de leden met lobby, communicatie en verbetervoorstellen voor beleid en uitvoering.

Lees verder >

Twitter

Congres Pensioenfederatie 2017

Het congres vindt plaats op 16 mei 2017.

Leden