Wetsvoorstel Wet digitale overheid ingediend

Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft op 19 juni het wetsvoorstel Wet digitale overheid ingediend.

Het wetsvoorstel legt de basis voor verdere digitalisering, waaronder de regulering van de digitale overheid en meer in het bijzonder de generieke digitale voorzieningen in een gemeenschappelijke infrastructuur van de overheid.

Het doel van dit wetsvoorstel is om met betrouwbare elektronische identificatie, toegang tot digitale diensten mogelijk te maken. Het wetsvoorstel Digitale Overheid verplicht overheidsinstanties aan te sluiten op verschillende authenticatiemiddelen voor Nederlandse burgers. Deze verplichting geldt ook voor zogenaamde “aangewezen organisaties”, waaronder pensioenuitvoerders.

Wij zullen het wetsvoorstel nader analyseren en toetsen of de Impactanalyse eIDAS-verordening (alleen beschikbaar voor leden) en wetsvoorstel Digitale Overheid hierop aangepast dient te worden.

Bijlagen:
- Memorie van toelichting
- Koninklijke boodschap
- Advies Afdeling advisering Raad van State inzake algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke infrastructuur
- Nader rapport

Bron: ministerie van BZK / Pensioenfederatie