Voorzitter Pensioenfederatie Kick van der Pol onderscheiden

Kick van der Pol, voorzitter van de Pensioenfederatie, is benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje opgespeld door minister Wouter Koolmees van SZW op het jaarlijkse congres van de Pensioenfederatie op 4 oktober.

Kick van der Pol begeleidde tien jaar geleden de fusie van drie toenmalige koepels van ondernemings- beroeps en bedrijfstakpensioenfondsen. Sinds die tijd leidt hij de Pensioenfederatie als voorzitter, naast andere bestuursfuncties in de financiële sector. Eind dit jaar geeft hij het stokje over aan Shaktie Rambaran Mishre.

“Betrokken bestuurder”
Minister Koolmees typeerde hem bij de uitreiking als een “betrokken bestuurder met een brede blik die zich op het hele terrein van arbeid en sociale zekerheid steeds weer inzet voor goed en gezond werk, duurzame inzetbaarheid en een inclusieve arbeidsmarkt.” Kick van der Pol is voorzitter van De Baliegroep Sociale Zekerheid en lid van de RvC Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Kick van der Pol was eerder ook actief in het vrijwilligerswerk, in bestuursfuncties voor o.a. de VPRO en de Stichting Doen.

Bron: Pensioenfederatie