Jongeren bedenken nieuw woord voor pensioen: levensbedrag

De campagne van het online jongerenplatform De Tijd van je Leven om een nieuw woord voor pensioen te bedenken leverde meer dan 260 inzendingen op. De jury koos uit de woorden met de meeste stemmen van het publiek het winnende woord: Levensbedrag.

De campagne 'Refresh Pensioen' had als doel jongeren tussen de 25 en 35 jaar te triggeren om na te denken wat pensioen eigenlijk betekent. Er werden ook woorden als oudpoet, levensloon of sekur ingezonden. Zij laten zien dat naast het feit dat pensioen geld is voor als je 'oud' bent, ook elementen als de levenslange uitkering en de zekerheid die een regeling biedt bij arbeidsongeschiktheid of overlijden, een rol speelt voor de inzenders.

De jury, bestaande uit Stella Bergsma (zangeres, dichteres, schrijfster en columniste), Otto Hulst (jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar 2018) en Ivan Words (spoken word-dichter), maakte het winnende woord bekend. De juryleden kozen daarvoor uit woorden die de meeste stemmen van het publiek kregen. Volgens de juryleden is 'levensbedrag' een catchy synoniem voor het woord pensioen en dekt het precies de lading van wat pensioen is.

Op de website van De Tijd van je Leven is vanaf nu een Chrome extensie te downloaden. Deze extensie zorgt ervoor dat het woord 'pensioen' overal wordt vervangen door 'levensbedrag'.

‘De Tijd van je Leven’ is een initiatief van de Pensioenfederatie en haar leden. Het online platform wil jongeren (25-35 jaar) inzicht geven in wat pensioen voor hen betekent, nu en later.