Overzicht verantwoord beleggen

Dit platform toont een overzicht van de verschillende soorten wetgeving, richtlijnen, principes, platformen, samenwerkingsverbanden, tools, initiatieven en doelen op het gebied van verantwoord beleggen die er zoal zijn in de pensioensector. Dit overzicht is niet uitputtend, maar beoogt zo goed mogelijk inzicht te geven in het grote en snelgroeiende scala aan manieren om verantwoord beleggen invulling te geven binnen de pensioensector.

Dit platform werkt als een normale PowerPointpresentatie waarbij u naar de volgende slide kunt navigeren met de spatiebalk, het pijltje omlaag of naar rechts, of door te klikken met de linkermuisknop. En terug naar de vorige slide kunt u navigeren met backspace of pijltje omhoog of naar links. Ook is er altijd links onderin een menu te vinden waarmee u door het platform kunt navigeren. Daarnaast werkt het platform interactief waarbij u veel aan kunt klikken. Zo zijn onderstreepte links, diverse bronnen en de kleurrijke menu’s aan te klikken. Zodoende kunt u gemakkelijk navigeren en weet u altijd in welke categorie u bent.

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRNjQRjinEd8fSOsUCIsMi26uTrhGSzsVGVx_h8zGioVAa-f66U6_QM3dBQkVQYolEAuQGJ-IvyR3m4/embed?start=false&loop=false&delayms=60000" frameborder="0" width="717" height="566" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>

Onderstaand vindt u een gestructureerde lijst van alle initiatieven die in dit overzicht voorkomen met een link naar een downloadbaar Pdf-bestand die vervolgens eventueel geprint kan worden:

Verankerd in de wet:

Beleidsmatig:

Vrijwillig:

Tools:

Overig:

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar: imvb@pensioenfederatie.nl