Startbijeenkomst voor de IMVB-tool

Het IMVB-convenant is na 4 intensieve jaren eind 2022 afgelopen. Om te evalueren hoe de 4 jaren gelopen zijn en te toetsen waar pensioenfondsen op dit moment staan met de implementatie zal er een laatste monitoring plaatsvinden. De vragen voor de monitoring zijn hetzelfde als in voorgaande jaren.

De tool zal op maandag 3 april weer openstaan waarna het mogelijk is om deze in te vullen tot en met woensdag 5 juli. Het is daarbij mogelijk om antwoorden over te nemen van vorig jaar door één druk op de knop. Daarna gaat de Monitoringcommissie (ondersteunt door de SER) deze antwoorden beoordelen en van reacties voorzien. Deze reacties staan op vrijdag 8 september in de tool. Pensioenfondsen hebben daarna tot en met maandag 25 september om op deze reacties te reageren (hoor en wederhoor).

Op 3 april van 11:00 tot 12:00 uur organiseerden de Pensioenfederatie en de SER gezamenlijk een Teams-event waarbij Loes Jacobs (SER) en Pascalle Langereis (SER) instructies en tips gaven voor het invullen van de tool. 

Presentatie
De sheets kunt u hier downloaden.

Terugkijken
Hieronder kunt u het Teams-webinar terugkijken. 

Locatie: