Tweede stakeholderdialoog pensioenfondsen

Op 14 mei 2024 organiseert de Pensioenfederatie de tweede stakeholderdialoog. Ditmaal zal men in gesprek gaan over daar waar verantwoord beleggen uiteindelijk over gaat, namelijk Impact on the Ground. We gaan deze middag in debat met verschillende stakeholders en in dialoog over verschillende actuele ESG-onderwerpen om tot concrete korte- en lange termijn actiepunten en oplossingen te komen en ervaringen rond de thema’s uit te wisselen.

Om dit te bereiken, nodigen we weer zoveel mogelijk stakeholders en vertegenwoordigers van pensioenfondsen uit om actief deel te nemen aan het gesprek. U bent een belangrijke stakeholder. Daarom nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan dit event.

De dialoog vindt plaats bij Madurodam (George Maduroplein 1, Den Haag) en het inhoudelijk programma (zie hieronder) duurt van 14:30 tot 17:10. Iedereen is welkom om van tevoren even rond te kijken in het park en achteraf, na het inhoudelijk programma, aan te sluiten bij de borrel. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van Madurodam, en de locatie is tevens met een directe tramverbinding van Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor bereikbaar. 

Programma

14:00

Inloop

14:30

Opening

Door Lotte Sluiter (host) en Ger Jaarsma (Pensioenfederatie)

14:45

Lagerhuisdebat over Impact on the Ground

Met Alfred Slager (ABP), Bram Joanknecht (Oxfam Novib), Elles van Ark (CNV) & Jeroen Verburg (Ministerie van Buitenlandse Zaken)

15:35

World café

Diverse ESG-onderwerpen zoals impactbeleggen, natuur, circulair financieren & beleggen in conflictgebieden

16:40

Evaluatie & afsluiting

17:10

Borrel

Locatie: