Webinar 'Echte impact in opkomende markten'

Pensioenfondsen zijn steeds serieuzer bezig met het bijdragen aan impactdoelstellingen. Juist over de grens is nog winst te behalen en dat biedt impactkansen voor pensioenfondsen. Kunnen ze die route inslaan met impactinvesteringen in opkomende markten? Daarover spraken we op maandag 10 juni met o.a. Manfred Schepers (ILX) en Katrien Hooyman (ABP). 

Het investeringsgat voor sustainable development goals van de VN in opkomende landen bedraagt naar schatting jaarlijks tussen de 3000 en 4000 miljard euro. Het gaat hierbij vooral om de benodigde klimaatinvesteringen in deze landen. Dat vraagt om zowel publieke als private financiering.

Welke mogelijkheden hebben pensioenfondsen om te investeren in opkomende markten? Hoe kunnen pensioenfondsen samenwerken met ontwikkelingsbanken? En hoe zit het eigenlijk met de risico’s en het rendement?

Deze vragen bespraken we in het webinar georganiseerd door de Pensioenfederatie en het Sustainable Pension Investment Lab (SPIL) op 10 juni. Manfred Schepers (CEO ILX) presenteerde een concrete case study. Katrien Hooyman (senior advisor investments ABP) reflecteerde vervolgens op de mogelijkheden die pensioenfondsen hebben.

U kunt het webinar hieronder terugkijken.

Locatie: