Webinar SFDR

Op 15 juni 2022 vond een webinar over de secundaire wetgeving over de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) plaats, dat wij in samenwerking met CACEIS organiseerden.

Nu de secundaire wetgeving voor de SFDR zo goed als zeker vaststaat, kunnen pensioenfondsen aan de slag met de SFDR-templates om die voor 1 januari 2023 te implementeren. Samen met fiduciairs, vermogensbeheerders, data providers, custodians en andere partijen moeten zij op zoek naar oplossingen om aan de benodigde data te komen. Daarnaast gaat de AFM dit jaar een eerste onderzoek doen naar de implementatie van de SFDR in de pensioensector.

Tijdens het webinar gaf Matthies Verstegen (Pensioenfederatie) een overzicht van de belangrijkste rapportagevereisten die voorvloeien uit de SFDR. Aleid Doodeheefver (AFM) lichtte toe welke activiteiten door de toezichthouder dit jaar ontplooid worden. Maurits Daarnhouwer (CACEIS) ging in op de vraag welke concrete stappen pensioenfondsen kunnen nemen om de templates in te vullen. Vicky van Heck (Achmea) vertelde hoe zij pensioenfondsen ondersteunen bij het opstellen van de rapportages.

Presentatie
De sheets kunt u hier downloaden.

Terugkijken
Hieronder kunt u het webinar terugkijken.