Website (2)

Podcastserie ‘Waardevolle digitale dienstverlening’

De Pensioenfederatie heeft eene podcastserie ‘Waardevolle digitale dienstverlening’ gelanceerd. Een podcastserie voor pensioenfondsen over digitale pensioendiensten. In vier afleveringen bespreekt BNR-journalist Tom Jessen met mensen van binnen en buiten de sector welke digitale ontwikkelingen er gaande zijn, wat die betekenen voor het aanbieden van waardevolle producten en wat dit vraagt van dienstverlening van pensioenfondsen.

Hoe kunnen pensioenfondsen straks dé pensioendienstverlener zijn waar deelnemers blij van worden? De luisteraar wordt meegenomen in de boeiende wereld van digitale trends, ontwikkelingen in de behoefte van consumenten en de urgentie voor pensioenfondsen om nu op trends in te stappen als zij straks van meerwaarde willen zijn voor hun deelnemers. Waar liggen kansen en wat kan het opleveren?

De serie bestaat uit de volgende vier afleveringen.

 1. Technologische trends
  In de eerste aflevering staan de technologische trends centraal. Daarbij wordt ingezoomd op trends in de financiële dienstverlening en wat die trends betekenen voor pensioenfondsen.
 2. Behoeften van deelnemers
  In de tweede aflevering bespreken we hoe de technologische trends de behoeften van consumenten beïnvloeden, en dus ook die van deelnemers. Waar hebben zij straks behoefte aan in hun toegang tot digitale financiële diensten?
 3. Aantrekkelijke dienstverlening
  In de derde aflevering kijken we naar de digitale diensten die je als pensioenfonds kunt (of zelfs moet) aanbieden om, nu en straks, een aantrekkelijke dienstverlener te zijn voor deelnemers. Waar maak je hen blij mee? En: kunnen pensioenfondsen dat zelf voor elkaar krijgen of hebben ze daar anderen bij nodig?
 4. Samenwerken
  In de vierde en laatste aflevering gaat het over samenwerking die pensioenfondsen kunnen aangaan om ook in de toekomst voor deelnemers een waardevolle digitale dienstverlener te kunnen zijn. Waar heeft de sector hulp bij nodig, en met wie kan de sector daartoe samenwerking zoeken?

De podcasts zijn hieronder te beluisteren maar ook te vinden via Spotify, Apple podcast en de website van BNR